Office 365 helyett Microsoft 365

Új néven futnak tovább a KKV irodai csomagok. 2020. április 21-én a Microsoft korszerűsíti az Office 365 előfizetéseinek a nevét a kis- és középvállalkozások számára.

A névváltozással az ár, a szolgáltatás vagy az üzleti modell NEM változik.

  • Az Office 365 Business előfizetések Microsoft 365 Business néven lesznek elérhetőek. Ide tartozik az Office 365 Business Essentials, az Office 365 Business Premium és a Microsoft 365 Business.
  • Az önálló kereskedelmi asztali kliens előfizetésekkel ezután Microsoft 365 Apps néven találkozhattok. Ide tartozik az Office 365 Business és az Office 365 ProPlus.
  • A fogyasztói Office 365 előfizetések Microsoft 365 néven mennek tovább.

Tovább olvasom

Pályázat GINOP-2.1.7-15 – Axiális átömlésű szivattyú járókerék lapátozásának számítógépes hidraulikai tervezése, a szivattyú járókerék prototípusának elkészítése 3D-s nyomtató felhasználásával

Kedvezményezett: Professzionál-Miskolc Kereskedelmi és Szerviz Korlátolt Felelősségű Társaság
(3525 Miskolc, Kis-Hunyad u. 37.)
Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.7-15-2016-00429
Szerződött támogatás összege: 30 325 850 Ft
Támogatás mértéke: 60,23%
Projekt befejezési dátuma: 2019.08.31.
Projekt címe: Axiális átömlésű szivattyú járókerék lapátozásának számítógépes hidraulikai tervezése, a szivattyú járókerék prototípusának elkészítése 3D-s nyomtató felhasználásával.

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt megvalósítása során az un. hidrodinamikai szingularitások módszer alkalmazására épülő hidraulikai tervezési numerikus algoritmus és hidraulikai tervezési adatbázis kifejlesztésére, illetve számítógépes programcsomag kidolgozására került sor, amely alkalmas a kiinduló tervezési adataival meghatározott axiális átömlésű járókerék hidraulikai és gépészeti tervezésének teljes végrehajtására.

A kidolgozott numerikus eljárás gyakorlati használhatóságát egy nq=250 jellemző fordulatszámú és eredeti méretben 3D nyomtatással legyártott prototípus járókerék felhasználásával kívánjuk bemutatni, amely a projekt legfontosabb végeredményének tekinthető.

A legyártott járókerék agyrésze és az elfordítható 3 darab járókerék lapát 3D nyomtatással külön munkadarabként készült el. A lapáttest az elfordíthatósága biztosítása érdekében a külső, illetve belső átmérőjének megfelelő gömbfelületekkel elmetszve kerülnek kialakításra. A járókerék lapát elfordításához, illetve a lapátozás megfelelő szögben történő rögzítéséhez egy tengely csatlakozik a lapáttest belső gömbívéhez. A csatlakozásnál környezetében kialakított hengeres váll révén jól illeszkedik a járókerék agy azonos méretű furatához és a tengelyvégen kiképzett csavarmenet, valamint egy fém csavaranya segítségével pedig egy tetszőleges szögállásban jól rögzíthető. A járókerék lapátok a csavarkötés fellazításával tetszőleges állásszögbe állíthatók, majd ismét rögzíthetők.

profeszional-miskolc-kep

, , , ,

Vírus vagy nem vírus? Mi ellen kell védekeznünk? 1. rész

Sajnos az internetről igen sok féle támadás érheti számítógépünket és az adatainkat. Ezt figyelmen kívül hagyni finom szólva felelőtlenség, főleg ha munkahelyi környezetről van szó.

Nézzük milyen rosszindulatú szoftverekkel, más néven malware-kel kerülhetünk kapcsolatba.

Vírus, féreg, kémprogram, zsarolóprogram, agresszív reklámprogram, és a rendszerben láthatatlanul megbúvó, egy támadónak emelt jogokat biztosító eszköz. A számítógépes kártevő programok mennyisége folyamatosan növekszik, és időről időre új típusok terjednek el.

Tovább olvasom

, ,

Nem csak a dokumentumokon múlik a GDPR-nak való megfelelőség

A Panda Data Control modul segítséget nyújt a számítógépeken és szervereken tárolt személyes és üzleti adatok feltérképezésében és használatának ellenőrzésében.

  • Segítséget nyújt és egyszerűsíti a szervezetek GDPR megfelelőségét
  • Segítséget nyújt a szervezet/cég számára, hogy felderítsék, mely eszközökön, hol találhatók személyes adatokat tartalmazó fájlok
  • Lehetőséget biztosít a személyes információkat tartalmazó fájlok strukturált kezelésére (pl. nagy mennyiségű személyes adatokat tartalmazó fájlok listázása)
  • Ellenőrizhetővé teszi a személyes adatokat tartalmazó fájlokhoz kapcsolódó műveleteket. (létrehozás, másolás, módosítás, stb.)
  • Riasztások küldése személyes információkat tartalmazó fájl műveletek esetén
  • Lehetőséget biztost egyedi keresésekre a számítógépeken tárolt fájlokban. (például email címek, üzleti információk, stb.)

Több dologra kíváncsi? Keresse kollégánkat személyesen vagy telefonon!

Videó ajánló:

,

Hibrid informatikai rendszer?

Ha még eddig nem találkozott ilyennel, segítünk!

Napjainkban a folyamatosan változó üzleti igények egyre nagyobb elvárásokat támasztanak az IT-szolgáltatásokkal szemben. Ezek teljesítéséhez rugalmas és könnyen skálázható megoldásokra van szükség, amiben nagy szerepe van a publikus felhőszolgáltatásoknak. hibrid

A hibrid IT megközelítés lehetővé teszi, hogy egy vállalat házon belül kezelje az informatikai erőforrásokat, de emellett felhőalapú szolgáltatásokat is használjon. A két rendszer egyesítésével létrejövő hibrid architektúra növeli a rugalmasságot, miközben minimalizálja a költségeket, hiszen a megváltozott helyi infrastruktúra hatékonyan és gyorsan képes integrálni a felhőből érkező erőforrásokat. A hibrid informatikai környezet így számos olyan problémára képes megoldást nyújtani, melyekre a hagyományos infrastruktúra-megoldások nem vagy csak nehézkesen, magas költségek árán.

Ha felmérné vállalkozása helyzetét, esetleg már tudja mit szeretne de azt nem hogy hogyan, lépjen velünk kapcsolatba a fenti elérhetőségeink egyikén! 

Teljes cikk: http://hirek.prim.hu/cikk/2018/01/15/hodit_a_hibrid_informatika

 

Panoráma kamera a Vivotek-től

Ismerje meg a Vivotek MS9390-HV panoráma kamera előnyeit!

Az MS9390-HV a legújabb és leghatékonyabb panoráma kamera a piacon. Széles látószögű lencséivel, magas felbontású szenzoraival és 8MP 180° nézetével új kategóriát teremt.

Tovább olvasom

,

Az emberi aktivitások precíz érzékelése

Az új kamerákat már megmutattuk, jöjjön most egy cikk a működésükről.

Emberérzékelés

A VIVOTEK kihasználta széles körű tapasztalatait a megfigyelési területen, valamint hatalmas képi adatbázisokat használt fel, hogy kifejlesszen egy neurális hálózat-alapú érzékelőt kifejezetten az emberi formák számára. Az emberi sziluett adatbázis és a gyors válaszoknak egy előre képzett mélytanulási modelljén keresztül az intelligens motor azonnal felismeri az emberi formák megjelenését a megfigyelt területen. Mivel leginkább az emberek a videomegfigyelés tárgya, így az ember észlelés funkció lehetővé teszi a felhasználók számára a gyors telepítési beállításokat. Az emberérzékeléssel csak az emberi tevékenységek fognak riasztást generálni, míg a növényzet mozgását, vagy mondjuk a járművek és állatok feltűnését képes figyelmen kívül hagyni. Ez a funkció segít csökkenteni mind a téves riasztások lehetőségét, mind pedig a kamera konfigurálására szánt időt.

Tovább olvasom

,

A legújabb Vivotek 8MP-es kamerákat használájuk!

A legújabb Vivotech kamerákkal dolgozunk. Hogy miért? Mert ezek a kamerák bizonyultak a legjobb választásnak ipari környezetben, a tapaszlatunk szerint.

FD9391-EHTV

vivotehc_kamera_1

Az FD9391-EHTV az új zászlóshajó kültéri dome hálózati kamera a VIVOTEK-től, 4K ultra HD szenzorral látták el, mely 3840 x 2160 felbontásra képes 30 fps mellett. A legújabb VIVOTEK WDR Pro technológiával az FD9391-EHTV képes magas kontrasztú környezetben is a legmagasabb minőségű felvételeket készíteni.

Tovább olvasom

,

Pályázat GINOP-2.1.7-15 – Axiális átömlésű szivattyújárókerék lapátozásának számítógéppel hidraulikai tervezése és a járókerék prototípusának elkészítése

A GINOP-2.1.7-15 kódszámú Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztési pályázat keretében kifejlesztésre kerülő numerikus tervezési módszer és az erre épülő számítógépes kód egy axiális szivattyú megválasztott tervezési üzemi jellemzői (a szivattyú szállítómagassága, a járókerék fordulatszáma, a szállított közeg térfogatárama és a sűrűsége) ismeretében közvetlenül felhasználható az előírt tervezési üzemi paramétereket teljesítő axiális szivattyújárókerék 3D-s testmodelljének előállítására. Tovább olvasom

Hordozható eszközök biztonságban

Hogyan biztosítsam hordozható eszközeimet?

A hordozható eszközök a nevüknek megfelelően állandóan mozgásban vannak, de a rajtuk lévő adatokra és az eszközök működőképességére szükség van. Ezért nagyon fontos az eszközökön lévő adatok mentése. Tovább olvasom